MENÜ

 

TunéziaNapfény, tenger, egzotikum – mindez két órás repülőútra? Igen, ez Tunézia! Egy hely, ahol homokos tengerpart, szikrázó napsütés és remek szolgáltatások várjákkedves utasainkat. Tunézia már hosszú ideje az egyik legolcsóbb tengerparti nyaralóhely, kiváló szállodáival, szolgáltatásaival. Nem csak a tunéziai utazást tudja kedvező áron megvásárolni, de a helyi árak is nagyon barátságosak. Így aki olcsón, jól szeretne pihenni, annak ideális választás Tunézia. A pihenés során további élményekkel is gazdagodhat, ha ellátogat a fővárosba, Tuniszba, vagy részt vesz egy igazi sivatagi túrán, a Szahara sivatagban. Aki pedig csak pihenni szeretne, és élvezni a Fölközi-tenger kellemes hőmérsékletű vizét, annak is ideális választás Tunézia. A családosok is megtalálják számításukat, a Dino Club szállodák Tunéziában is teljeskörű kikapcsolódást biztosítanak a család minden tagjának.


Sousse - Port El Kantaoui

Tovább a szállásokhoz

Sousse Tunézia harmadik legnagyobb városa, egyben az egyik legnépszerűbb tunéziai nyaralóhely. Ez nem is véletlen, hiszen a város ideális hely azoknak, akik finom, homokos tengerpartot, kristálytiszta, kellemes hőmérsékletű vizet keresnek. De a város nemcsak ezt kínálja, hiszen csodás a belvárosa, a történelmi épületek, hangulatos kávézók, a kikötő és a kedves, vendégszerető helyieknek köszönhetően szinte mindenki számára felejthetetlen élményt garantál. A város annyira hangulatos, hogy több film forgatási helyszínéül is szolgált: az egyik legismertebb az Indiana Jones. A filmhez Sousse utcáin forgatták a kairói jeleneteket. Pezsgő éjszakai élet, és nagyszerű pihenés várja azokat, akik Sousse-Port El Kantaouiban választanak nyaralást.

Sousse tengerpartja finom fehér homokos, a víz hőmérséklete a nyári hónapokban is nagyon kellemes, 26-28 fokos. A víz kristálytiszta, így ideális hely a nyaralásra. A part mentén pálmafák, olívakertek, egzotikus gyümölcsök, növények teszik még színesebbé, hangulatosabbá Sousse tengerpartját. Több szálloda, és az ahhoz tartozó part a kikötőhöz közeli Port El Kantaoui modern szállodasorán található. Több hotel térítésmentesen kínálja a parton a napágyak és a törölközők használatát. A parton a helyi árusoknak, és az all inclusive szolgáltatásnak köszönhetően mindig van hideg ital, nassolnivaló, jégkrém. Kell ennél több egy kellemes nyaraláshoz?

 

Hammamet

Tovább a szállásokhoz

Miért éppen Hammamet, Tunézia? Hammamet Tunézia egyik legnépszerűbb nyaralóhelye, kellemes, hangulatos utcákkal, gyönyörű tengerparttal vívta ki a népszerűségét a turisták körében. Egy város, ahol az utcákon sétálva narancs- és citromligeteket, olajfákat láthat. A város, ahol érdemes este bemenni a történelmi városrészbe, hogy belekóstoljon a helyiek mindennapjaiba, vagy csak hogy átélhesse a piac hangulatát.

Hammamet tengerpartja homokos, vize kristálytiszta, a víz hőmérséklete pedig kellemes, a nyári hónapokban 24-28 fokos. Gyakran kellemes hullámok színesítik a fürdőzők életét. A parton sokszor helyi árusok is megkeresik a pihenőket, láncokat, hideg üdítőket, jégkrémet vagy egyéb csecsebecséket kínálva. Az egyik közülük finom, tunéziai fánkot árusít. A helyi asszony fejére erősítve hozza a reggel frissen sütött finomságot, és közben azt kiabálja: „bambalóni, bambalóni”. Ezt érdemes megkóstolni, isteni íze van, jólesik a napozás közben. Az egykori halászfalu tengerpartján csodás a naplemente. A víz élővilága színes, így búvárkodásra is tökéletesen alkalmas.


Monastir

Tovább a szállásokhoz

Monastir Tunézia egyik legszebb, leghangulatosabb tengerpartja. Kristálytiszta víz, homokos tengerpart, kellemes hullámok, ideális hőmérsékletű víz, pálmafák, parti sétány – nem is kell ennél több egy kellemes nyaraláshoz. A szállodák közvetlen tengerparti fekvésűek, így csak pár lépés, és máris érezheti a tenger csábító illatát. Nemcsak a szállodában, de a parton is érdemes kipróbálni a szállodák sportolási lehetőségeit, ilyen lehet a strandröplabda, vagy a vízi sportok valamelyike.

 

Djerba

Tovább a szállásokhoz

Ha utazás, akkor Djerba, Tunézia. Bár Djerba szigete Tunéziához tartozik, de akik jártak már ott, tudják, teljesen más, mint Tunézia szárazföldi része. Eltérőek a szokások, más a kultúra, sőt, még az építészet is más, mint ami a szárazföldi részen megszokott.Területe 514 négyzetkilométer. Sokfajta történelmi – görög, arab, keresztény, zsidó stb. – kor hagyott nyomot a szigeten, így Djerba kulturális emlékekben sem szenved hiányt. A magyar nyaralók is felfedezték a szigetet, mely népszerűségét elsősorban finom, homokos tengerpartjának, kellemes klímájának köszönheti. Djerba szigete délebbre fekszik, így szinte egész évben alkalmas a nyaralásra, az év 310 napján süt a nap, ideális hely azoknak, akik a napsütés, a kedvező ár és a nagyszerű szolgáltatások alapján választanak nyaralóhelyet.

A szigeten rengeteg, több mint egymillió pálmafa van. Így szinte mesés tájba csöppen az, aki Djerba szigetén nyaral. A finom homokos tengerpart, a kellemes klíma, és a sok napsütés – ez mind Djerbára csábítja azokat, akik ideális nyaralást keresnek a közelben, megfizethető áron.

A szállodákban rendkívül sok szórakozási lehetőség van, így az a vendég sem fog unatkozni, aki szinte ki sem teszi a lábát a hotelből. De ha már egyszer Djerbán van, érdemes belekóstolni a helyiek életébe is egy kicsit, elvegyülni köztük – például beülni egy helyiek és a turisták által is látogatott kávézóba, pipázóba vagy reggel kimenni a piacra, esetleg a halpiacra. Meglátja, ha már az első nap megtapasztalja az élményt, akkor minden nap meg szeretné ismételni, hiszen ettől lesz igazi, autentikus a hangulat. Legyen nyitott a kultúrájukra, kedvességet, mosolyt és vendégszeretet, és feledhetetlen élményeket kap cserébe.

Asztali nézet